Szerző:
Bánóczy Zoltán

Zanza:


Hozott adatból
Bánóczy Zoltán - 2006.11.30. 14:46

Mi az a lehetséges stratégiai cél, amiért keresőt egyáltalán érdemes fejleszteni valakinek? Jó, persze, baromi nagy médiafelületete is van, de mindez eltörpül amellett a laza tény megállapíthatósága mellett, hogy „megvan az internet vinyón”. A rendszeres havi spriderezések (crawl-ok) archiválása minden bizonnyal ilyesfajta szolgáltatásnál rutinfeladat. Nem apró, de rutin.

Ha ugyanis ezzel a vinyóval rendelkezünk, már nem nagyon kell lottószelvényt venni. Trendek, viszonyok és szokások olyan mélysége tárható fel, mely akár biztosíthatja a ’beleszólást’ az internet fejlődésébe.

Nem kell itt rosszra gondolni, csak valami olyasmira, hogy a Google dolgai azért is sikeresek, mert vannak abban a helyzetben, hogy tudják mit csinálnak. Látják a számokat, bizonyos témák növekvő fogyasztását, adott szolgáltatáscsoportok elbukását. Sokkal előbb, illetve pont a legjobbkor reagálhatnak ilyen információk birtokában.

Hiszem, hogy az ún. webkettő kialakulásának legnagyobb mecénása a Google volt, mindenesetre értékrendje (akarata) ellenére ez így nem történhetett volna. Nem gondolom, hogy az ún. közösséget díjazta volna benne elsősorban (webkettőben), hanem szakmaiság térhódítását, a letisztult felületeket.

Árnyalva: a dotkom-bukta utáni években elhullott az amatőrök legnagyobb része, ettől ’tisztább’ lett a web. Mostanában másként ’koszolódik’, de ez már egy következő írás témája lehet.


A bejegyzés trackback címe:

https://seo.blog.hu/api/trackback/id/tr8420214

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: https://kingsevensunglasses.com 2018.08.02. 07:20:46

A legjobb fagyi a városban - világevő

Trackback: https://kingsevensunglasses.com 2018.08.02. 07:20:15

A legjobb fagyi a városban - világevő

Pingback: SEO blog - Bánóczy Zoltán | Keresőoptimalizálás blog - Longhand 2007.10.08. 21:01:03

[...]target="_blank">Google fejével: információ-minősítés  Hozott adatból - különösen igaz lehet magyar piacra, mert nincs[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2007.10.15. 17:47:25

A google biztos mindent tud? szerintem nem. Azért ekkora mennyiségű adat figyeléséhez, értelmezéséhez, értékeléséhez nagyon jó adatbányész algoritmusok, és rengeteg gépidő szükséges. Lehet megvan mindekettő a google-nél, de szerintem a technika mai állása szerint azért ez még nem jelenti azt, hogy mindenkiről mindent tudnak.
süti beállítások módosítása