Szerző:
Bánóczy Zoltán

Zanza:


Vágjunk rendet
Bánóczy Zoltán - 2007.08.25. 11:33


Történik mostanában egy sajnálatos összemosási kísérlet: két, fajlagos költségét tekintve nagyságrendileg különböző terméket-tevékenységet a SEM (azaz Search Engine Marketing) összefoglaló névvel igyekeznek többen illetni. Nem helyes, s bár zum ersten Blick terminológiainak tűnik a vita - legkevésbé sem az.

Egyfelől tisztában kell lenni azzal, hogy átlagos KKV-k szintjén indokoltatlan a SEO (optimalizáció) használata (megrendelése), másfelől az online piac középsúlyú szereplői lapáttal szórják ki a pénzt az ablakon, ha ész nélkül (azaz nem csupán a még SEO-val be nem vett stratégiai magaslatokon) költik a pénzt PPC-re.

A korrekt SEO-val megszerzett látogató fajlagos költsége kb. 1-3%-a PPC-vel elérhetőnek. Au maximum 6-7%. A hangsúly a „fajlagoson” van, hiszen a SEO „nem tud” napi párszáz látogatót hozni, vagy ha igen, hát szerencséjének kell legyen, hogy megfelelően tőkeerős és stratégiai szemléletű céggel hozza össze a sorsa. Ellenkező esetben nagy valószínűséggel felkopik az álla, hiszen a befektetett munkáját a napi párszáz látogató kis valószínűséggel tudja csak kitermelni.

Egy-egy SEO saját működésének ott éri el inflexiós pontját, amikor havi 500.000 fölé kezd emelkedni az az egyedi, a Google-találatokból érkező látogató-portfoliója, melyet ügyfelei felé szállít.

Nincs ebben semmi meglepő: ha a SEO a látogató-piac fűmag-nagykereskedője, akkor PPC-vásárló vállalkozás a gyeptéglaárus.


A bejegyzés trackback címe:

https://seo.blog.hu/api/trackback/id/tr63148561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jazzbery 2007.11.13. 17:37:50

Huh! Ez annyira érthetetlen, hogy tán én vagyok az első hozzászóló...

Bánóczy Zoltán · http://seo.blog.hu/ 2007.11.13. 18:04:30

Olvasgasd-ízlelgesd tovább akkor.
süti beállítások módosítása