Szerző:
Bánóczy Zoltán

Zanza:


Blogtérség
Bánóczy Zoltán - 2008.11.08. 11:48

Én megértőbb vagyok a látszólagos SEO-szürrealizmussal kapcsolatban. A legvadabb, és legszokatlanabb, legmerészebb megoldások hordozzák a legnagyobb új tapasztalati információcsomagot - és a legnagyobb lehetséges nyereséget.

A Blogter egy gyorsan mozgó tartalomszolgáltató, ahol fix pontokat, erős cölöpöket-pilléreket kell találni, azok alapozási-elkészítési idejét nem alábecsülni (lásd: a kvázimocsárra épült Kőröshegyi völgyhíd). Erre a blogműfajban a címlapon túl a címkék és a profiloldalak a legalkalmasabbak, így a rájuk történő gyúrás nem halott ötlet, sőt. Ha viszont ez a cél, akkor kivitelezésben maradtak még bőven hibák.

Hogy a nófóllózás hoz-e eredmény, gyorsan meglátjuk: ha jövőre is ott lesznek a kódban, akkor bejött – bár ha ebben a formában maradnak, akkor talán már a Mikulással sem fognak találkozni.


A bejegyzés trackback címe:

https://seo.blog.hu/api/trackback/id/tr52756990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Longhand · http://longhand.hu 2008.11.09. 02:58:32

Akkor írd le szerinted mi a jó megoldás konkrét esetben, mert a bevezető gondolataiddal teljesen egyetértek, viszont...
Az, hogy nofollow "szabályozással" erősítsünk website struktúrát, én abszolút tévútnak tartom.

Longhand · http://longhand.hu 2008.11.09. 02:59:03

(linkekre húzott nofollow..)

Libretto · http://szviccs.blog.hu 2008.11.09. 07:25:58

Csak nem teszteltek Longhanddel? :)

Bánóczy Zoltán · http://seo.blog.hu/ 2008.11.09. 08:54:31

Konkrét esetben a Blogter újratervezése a megoldás, azon belül is leginkább az oldalméretek csökkentése. Úgy tűnik erre nincs erőforrásuk, így marad a sufnituning. Pedig kellene, hogy legyen, ebből így nem lehet várat építeni.

Ezzel a konkrét blogteres nófollózós instanciával az a gáz, hogy nem a cölöpöket-pilléreket (állandó oldalak) építi, és még csak nem is kulcsszógazdag snippeteket linkel.

Önmagában a belső nofollow-s linkelés ha nem is tévút, de szürrealizmus. Milyen site az, akinek a belső linkjei nem ellenőrzöttek, nem témábavágóak, netán spamgyanúsak? Mert a nofollow ezt mondatja.

Libretto, én ilyet sose' csinálnék.

Longhand · http://longhand.hu 2008.11.09. 16:49:48

"Milyen site az, akinek a belső linkjei nem ellenőrzöttek, nem témábavágóak, netán spamgyanúsak? "

Akad ilyen site, pl. a fórumok, blogok komment felülete, ami ugyan ha ellenőrzött is, nehezebben kontrollálható.
Pont erre találták ki a nofollow-t.
De nem arra, hogy leoperáljuk vele a lábainkat és akkor majd a két karunk megerősödik.
süti beállítások módosítása