Szerző:
Bánóczy Zoltán

Zanza:


Google 2010
Bánóczy Zoltán - 2009.12.31. 15:51

Az órákon belüli ún. Caffeine-update (előre bejelentetten nagyobbacska rangsorolási változás) várhatóan egy picit kitisztíja majd a találati listákat, megkeveri a SEO-paklit. Ezt értékelnünk majd egy hónap múlva lesz lehetőségünk.

Az azonban jól látható, hogy egyre inkább affele megyünk, hogy az automatizálható (kontentrecikláltatott, azaz hozzáadott érték nélküli) tartalmak publikálását a Google mindenki másnál szebben-jobban megoldja, majd az ilyeneket tartalmazó weboldalakat idővel dobja (hátrasorolja). A Google nézőpontjából a folyamat nyertese a felhasználó, vesztese az alacsony minőségű, redundáns tartalmat előállító (ld. fent) lesz.

A minőségi tartalom előállításához a Google Analytics két nagyon fontos új fejlesztést nyújt az év elejétől, melyek várhatóan teljesen átalakítják majd az site-ok online marketing háttérmunkáinak mérését-értékelését-szervezését.

  1. Együttdolgozásokhoz lesz komoly segítség a Analytics Annotations, amely megengedi, hogy egy-egy GA profilhoz hozzáférő júzerek kommenteket fűzhessenek egy-egy naphoz, dátumhoz. Technikai változtatások bejegyzése, szerkesztők megjegyzései, stb. Ahol egynél több ember dolgozik egy-egy site-on, ott nélkülözhetetlen.
     
  2. Google Analytics Custom Variables: amit eddig csak utólagos filterezési feketemágiával lehetett megoldani, azt most már mérőkódból paraméterezve, rendszerszinten támogatottan. Érdemes időt szánni rá, az igazi (mikro)szegmentálási finomságok itt vannak.

2010 minden szempontból az optimalizálás éve lesz tehát: a várhatóan növekedő Caffeine-féle antispam elvárások miatt újra kell majd gondolni keresőérzékeny website-okat. Ehhez az Analytics új finomságain keresztül vezet az út, ne erőből tessék nekimenni.


A bejegyzés trackback címe:

https://seo.blog.hu/api/trackback/id/tr651635338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása