Szerző:
Bánóczy Zoltán

Zanza:


Plasztikkontent *
Bánóczy Zoltán - 2010.05.31. 11:45

Józsi, együtt-e röhögtél volna velünk '92-ben Kecskeméten, ha a demókompóra valaki egy RSI Demomakeres nevezést ad le? Felhördültél-e pár hónappal később, amikor kiderült, hogy egy pixelizáltnak beálított kép valójában scan volt? Persze. Miért? Mert ezek a lódítások azokat inflálják, akik rendesen csinálják a dolgot.


Manapság csábító lehetőség és a kreatív egót simogató ötlet egy webes szolgáltatás kitalálásánál, hogy a kontentot majd megoldjuk okosba', azt pedig majd jól megseózzuk. Összepároljuk twiteket, felütjük a Facebookkal, tálaljuk egy kis tamblerrel. Mehet mellé egy kis gmap, szigorúan Google-féle geokóderrel, azaz automatizmussal pozicionálva, hozzá még 4 dioptriáig elegendő lájkbuttonnal. Teszünk mellé releváns Youtube videókat, hivogatjuk serényen a fulltextsearch-öt PHP-ből. Zsír lesz, hadd szóljon.

Hatalmasnak és zseniálisnak tűnő szájtokat lehet így építeni, tobzódhat benne mindenki kedvére (vö.: RSI Demomaker, C64, 1991), egyet azonban célszerű szem előtt tartani: ebben nincsen hozzáadott érték.

Ez kontentrecikláltatás - aminek eszemben sincs elvitatni a létjogosultságát, de ne a Google-t akarjuk etetni vele. Sem a szó szoros, sem pedig átvitt értelmében. Sokadszorra írom le itt: csak annyit illik kivenni Google-ből, amennyit az ember ad neki. Nem byte-ban, hanem tartalomminőségben.

A Szörcs kapcsán azok, akik keresőoptimalizálással foglalkoznak, a kezdetektől pontosan tudták, hogy miről van szó - de ahogy helyesnek jelölted meg viselkedni; legyintettek rá. De aztán ezt az RSI Demomakeres dolgot benevezték egy demókompóra.

UPDATE: http://twitter.com/angelday/status/15098052172


*
http://twitter.com/banoczy/status/15056767060


A bejegyzés trackback címe:

https://seo.blog.hu/api/trackback/id/tr112044354

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Megjelent a Sajt OS 2010.06.04. 16:42:32

Shitbreaking news: letölthető a keresőpiacból kiebrudalt kiábrándult szakember következő terméke. Az alábbiakban egy rövid interjút olvashatunk az érintettel. Cockpuncher: Pista, mesélj, mi volt a legfőbb motiváció az új, magyar operációs rendszer...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása