Szerző:
Bánóczy Zoltán

Zanza:


Szintén zenész
Bánóczy Zoltán - 2006.12.06. 11:01

Van az úgy, hogy az ember vonaton utazik. Ilyenkor szóba elegyedik a kabin többi utasával, hogy megtudja: az egyik frissen végzett művelődésszervező utastársa keresőmarketing-operátorként dolgozik. Mély fedését megőrizendő, emberünk persze nem teríti ki kártyáit – márhogy tőle sem idegen a terület -, s hírszerez.

- És mi ez a keresőmarketing tulajdonképpen?
- Hát, az egy nagyon egyszerű dolog, 2 hónapja csinálom, az a lényege, hogy a Google első találatai közé tornásszuk fel az ügyfelet.
- És az operátor-szó mit jelent benne?
- Hát azt, hogy az én feladatom a fórumok kezelése.
- Fórum? – tetteti emberünk az outsidert.
- Hát ahova úgy be lehet írni. Na, hát ide kell naponta csomó linket beírni, meg blogokba, meg mindenhova ahova lehet.
- És ezért fizetnek?
- Igen, a külföldi ügyfeleknek ez sok pénzt megér.
- Külföldre is dolgoztok?
- Igen, de leginkább itthonra. Mi csinláltuk a *.hu-t, biztos ismered, nagyon sokszor ez a website jelenik meg az első találatok között.
- Igen, azt ismerem, az nagyon jó – mosolyog magában emberünk. Nem szól neki, hogy az inkriminált site-ot ő készítette, és a tökének összes centijét hajlandó volna feltenni arra a tényre, hogy szemben ülő fiatalembernek semmi köze sem lehet hozzá. Már csak azért sem, mert amikor az a site készült, az utastárs még csupán a sikeres érettségiéért sem izgult.

A beszélgetés többi része hasonlóan tanulságos volt. A Keleti pályaudvarig kiderült, hogy egyes külföldre dolgozó magyar kollégák napi 8 órában fizetett linkspammereket alkalmaznak. Arra csak implicite mertem rákérdezni, hogy ha már napi 8 órában irogat, miért nem az adott site tartalmát fejleszti.

Titokzatos mosollyal jött a válasz: az nem ér semmit, azzal nem lehet eredményt elérni.


Na, sz’al itt tartunk, innen indulunk.

Ma délelőtt telefonos meghívást is kaptam a szóbanforgó céghez, hátha engem is érdekelne ilyen munka. Jövő héten tehát kinyitom az index.hu-s gargyerob operatyivnyij-t (operatív ruhatár - Vaszilij Mitrohin: KGB Lexikon, 195. o.), felrakom az ilyen műveletekhez rendszeresített álszakáll-álbajusz-paróka kombót.


A bejegyzés trackback címe:

https://seo.blog.hu/api/trackback/id/tr4821311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2006.12.06. 11:27:29

Ez a sztori annyira tetszik, hogy egyszerűen lenyúlom tőled. Ne lepődj meg, ha úgy hallod vissza, hogy én vonatoztam (azt majd valahogy megoldom, hogy aki ismer, tudja, utálok vonattal utazni).

No de félre a tréfával, én is láttam már cifra dolgokat - onlinemarketing.blog.hu/2006/04/10/bajkeresomarketing -, de egyre inkább meggyőződésem, hogy nem elszigetelt jelenségekről van szó, hanem a mezőny éles kettéválásáról.

Bánóczy Zoltán · http://seo.blog.hu/ 2006.12.06. 11:39:12

Nyúljad-építsed-faragjad. Tényfeltárunk.

A 'mezőnybe' hadd értsem bele csupán annyira ezt az archeotípust, mint amennyire a olimpiai birkozócsapatba a kocsmai verekedőket.

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2006.12.06. 14:16:16

SEO az, aki
- annak vallja magát,
- 1x számlázott ilyesmit?

De szerintem ez egy postot is megér - és lehetőleg ne használj csúnya szavakat benne! ;-)

jabjab · http://www.jabjab.hu 2006.12.08. 17:49:18

Vigyázz, te is megkapod majd az első fenyegető leveleket :-)

Bánóczy Zoltán · http://seo.blog.hu/ 2006.12.09. 12:53:00

Most jövök az összetartásról: A Céh megvédi tagjait :)
süti beállítások módosítása