Van pár alapja (füstöltszalonna, hagyma lassú tűzön, paprika, paradicsom), de sosem ugyanaz. Szabadtűzön eleve az időjárástól függően rakja meg az ember már a tüzet is. Ettől függően darabolja a szalonnát, kisebb-nagyobb darabokra. Egyfelől. Másfelől nem mindegy, mikor sózza. Füstölt szalonnával később. Szalonnamentesen készítve előbb.
Százféle dologtól függ, hogy mit, mennyit, mikor és hogyan. Szubjektumtól, körülményektől, kényszerektől, lehetőségektől. Ilyen a Google is. A receptek (optimalizási eljárások) kifundálásánál tudni kell, maradva a lecsós párhuzamnál: szabadtűzön-é, vegán-é, (szeletelt) bacont használva-é? Enélkül csupán közhelyeket lehet ismételni.
Célom, hogy a Google-gondolkodást propagáljam - megértését mechanizmusának és nem kihasználását hibáinak.