Szerző:
Bánóczy Zoltán

Zanza:


Szereptévesztések: a blogger, a szakember és a tanácsadó
Bánóczy Zoltán - 2008.06.30. 16:38

Oliver Wendell Holmes: „The world's great men have not commonly been great scholars, nor its great scholars great men.”, azaz „A világ nagy emberei általában nem voltak nagy tudósok, a nagy tudósok pedig nem voltak nagy emberek.”

Erről az útról leágazva: attól, hogy valaki egy adott témában vagy szakmai részterületen olvasott blogger, még nem lesz jó szakember. Attól, hogy valaki jó szakember, még nem lesz jó tanácsadó. Attól, hogy valaki jó tanácsadó, nem lesz se jó szakember, se jó blogger.

A blogger eredményességének mérőszáma (referenciája) más, mint a szakemberé és a tanácsadóé. Előbbit a célközönségre vetített olvasottságban, utóbbiakat pedig tudásának naprakészségében illetve javaslatainak átviteli képességében kell megmérni.

Szerencsések azok, akikben e háromból képességből-szakmából már kettő összejön, az már nagyon nagy dolog; egy-egy műfajban is nehéz komolyat dobni, nemhogy többen.


A bejegyzés trackback címe:

https://seo.blog.hu/api/trackback/id/tr22546276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Libretto · http://szviccs.blog.hu 2008.06.30. 20:48:54

Ezek után kihagyhatatlan ziccer:
magadat hová sorolod?
:)

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2008.06.30. 22:06:58

"Cégünk olcsón, pontosan és gyorsan dolgozik. Ön ebből kettőt választhat" - jut eszembe egy 80-as évekből származó tréfás reklám.

Nekem van egy megoldásom: társ, társak. Persze nem úgy van, hogy a háromféle skill pointok automatikusan összeadódnak, de van rá esély, jóval több, mintha egyedül vagy, és nincs mit összetenni.

Bánóczy Zoltán · http://seo.blog.hu/ 2008.07.01. 06:41:33

Libretto,

Legkevésbé a jónak mondott blogger szerepköre érdekel.


ern0,

Nehéz dolog ez, tudjuk, ugye. Az összebútorozásnak csak jelentős hozzáadott érték mellett van hosszútávon létjogosultsága.

WebboltGuru · http://webboltguru.blog.hu 2008.07.01. 23:29:37

Mitől jó egy tanácsadó, egy blogger és egy szakember?

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2008.07.14. 11:17:56

Egyedül nem lehetsz nagy. Nem tudsz több "tanácsadói órát eladni", mint amennyi a naptárban van.

Viszont minél többen vagytok, annál inkább felüti a fejét a "dilbertizmus", szóval nem tudod garantálni, hogy egy 15-fős cégben olyan legyen a hangulat, mint amilyen az első három haverral volt. (Hát még egy 150-fős cégben! Gondolj arra konkrét vállalatra most, ahol te is úgymond jelen voltál a növekedésnél. Hm.)

Várom már az intelligens robotok megjelenését :-)

Bánóczy Zoltán · http://seo.blog.hu/ 2008.07.14. 15:52:42

ern0,

A 'nagy' definíciója a kérdés. Adott árszínvonalon ha egy évből csak 180 napot ad el az ember, az már 'nemkicsi'. Egyfelől.

Másfelől mördzsölni persze hogy nem bolondság, de csak akkor van értelme, ha újat tud hozni vki az együttműködésbe.

Harmadrészt céget építeni sem rossz ötlet, de én speciel nem látom az emberanyagot.

Halfüstölő 2008.07.25. 03:12:00

Bano: ujra butoroznék, mert ujra tudok járni (Ford Fairlaine) :) Ja skillekben talán nem maradtam el, figyeltem a trendet. Ez most kapcsolatfelvétel, nem reklám. Egy Fly.
süti beállítások módosítása