Szerző:
Bánóczy Zoltán

Zanza:


Úgy általában
Bánóczy Zoltán - 2008.02.29. 09:39

Nincsen úgy általában. Az „általában”-tanácsok 99%-a használhatatlan egy-egy konkrét helyzetben. A szakember léte abban áll, hogy nagyon jó eséllyel ráhibázik a maradék egyetlen százalékra, azaz tudja milyen konkrét helyzetre mi a konkrét orvosság.

Nem az általános tanácsokat harsogja tehát, hanem azt az egyet, amire éppen az adott helyzetben szükség van. Mint a régi vicc a betegeskedő, majd kimúló tehénről és a rabbiról: „Pedig mennyi jó ötletem lett volna még”.

Miért is fontos, hogy eltaláljuk azt az 1%-ot? Leginkább azért, mert általában a fejlesztési kapacitások szűkösek, nincs idő (forrás) mindig mindent nagykönyvszerűen megcsinálni. Ehhez nagyon fontos a pontos helyzetfelmérés, hiszen a véleménykülönbségek nem elsősorban a megoldásokban, hanem a helyzet értékelésében térnek el először és alapvetően.

A helyzet minél pontosabb értékeléséhez egy dolog kell: minél több tudás, illetve tapasztalat. Tapasztalat nélkül az első köhintésre is antibiotikumot írunk fel, ellenben megfelelő tapasztalattal pedig „csak akkor vágunk, ha kell” (combnyak-specialista traumatológus nagybácsi örökbecsűje).

Más egy startup és más egy redizájn. Más a helyzet egy széles tartalmi spektrumot átfogó webáruházzal, más egy induló tartalomszolgáltatással. Más egy blogszolgáltató és egy videómegosztó helyzete. Más megoldást igényelnek az indexeltségi-jellegű problémák, mást a G-Freshbot kezelése. Más a kispálya, más a középpálya és más a nehézsúly. Más Magyarország, más Románia. Más egy állóanyagos és más egy nagyon pörgős tartalomszolgáltatás.

Ezért is nehéz SEO-ról általánosságban beszélni-írni-blogolni, hiszen szinte minden állítás mögé oda kellene írni, hogy mik lehetnek az ellenjavallatok, azaz milyen helyzetben éppen nem hasznos az adott dolog.


A bejegyzés trackback címe:

https://seo.blog.hu/api/trackback/id/tr10359093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása