Szerző:
Bánóczy Zoltán

Zanza:


King Size SEO
Bánóczy Zoltán - 2008.12.25. 18:50

13 éves korában az ember a velencei vitorlástáborban még simán belecsavarja az augusztusi szárazgazt WC-papírba - így próbálja ki, mi is az a dohányzás. A Hoyo de Monterey azonban egy egészen más valami. Abból van összerakva, amiből kell – úgy, ahogy kell. Nem az eres darálékot csomagolja szép nagy levelekbe, és nem a kiváló dohányt hitvány cigarettapapírba.

Mindkét előbbi szélsőségnek akadnak itthon képviselői. Az első esetben értékes, saját tartalom híján a Google-t akarják keményvonalas SEO-val megfejni, a másodikban egyébként kiváló tartalmakat bőven javíthatóan adnak elő.

Alapvetően komoly keresőoptimalizálásnak csak az utóbbi esetben van létjogosultsága. Olyan helyeken, ahol a keresőoptimalizálandó alapanyag meglehetősen nagy és értékes. Pár dolgot azonban jó tudni az ilyen projektekről:

  • Egy-egy komoly keresőoptimalizálásnál havi félmilliós nagyságrendű egyedi látogató a tét;
  • Ekkora méretben különös megfontolást igényel minden lépés, nagyon óvatosan lehet csak táncolni;
  • Kizárólag távmunkában, személyes jelenlét nélkül komoly SEO-t csinálni nehéz, az inkább a külső szemlélős, tanulmánykészítős műfajnak kedvez;
  • Az egyszeri tanulmánykészítősdi egy dolog, másik dolog a hatékonyság mérése, a gyakorlatba történő átültetés sikeressége;
  • Minden cég/szervezet mást és mást kíván, másban erős. A SEO-projektnek az adott szervezet lehetőségeiből kell kiindulnia, az adott közösség tagjaiba kell elültetnie a keresőoptimalizálási tudás magjait;
  • Komoly keresőoptimalizálást néha lehet, de jobbára lehetetlen teljes front-end újratervezés nélkül megúszni;
  • Redizájnnál a tesztelési fázis mindennek a kulcsa. Nincs olyan jól megtervezett rendszer, amiben ne volna 50-100(!) keresőoptimalizálás szempontjából jobbítható dolog;
  • Aki tartalomkezelő keretrendszereket használ (drupal, wordpress), az magára vessen;
  • Egy közepesen nagy SEO-projekt legalább két év, 3-5 mérési és fejlesztési körrel;
  • Emellett 2-3 évente hasznos komolyan felülvizsgálni a SEO-stratégiát, ennyi idő alatt sok minden változik (ezért is folyamatos dolog a SEO; mindig van hova növekedni).


A bejegyzés trackback címe:

https://seo.blog.hu/api/trackback/id/tr92841572

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: bajar imagenes gratis de mafalda 2017.11.19. 21:55:31

Preorder Madcap now! - tangerinedream.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Körmendi Péter · http://seo-hungary.com 2009.01.05. 16:01:10

Ezt a mondatot hogy szabad érteni?
"Aki tartalomkezelő keretrendszereket használ (drupal, wordpress), az magára vessen"
SEO és egyéb keresőbarát szempontok szerint ez a legjobb háttér. Ma már olyan dolgokat lehet művelni WP alatt, amire 2-3 éve még gondolni se mertünk. Várom válaszodat.

Bánóczy Zoltán · http://seo.blog.hu/ 2009.01.05. 16:52:24

Komoly versenyben a korrekt célrendszerek a célravezetők (egyedi fejlesztések), nem svájcibicskának megfelelő általános dolgok.

Biztos nagyon jó dolgokat lehet művelni ilyenekkel, de rugalmasságuk erősen határos, ezt vitatni felesleges.
süti beállítások módosítása