Szerző:
Bánóczy Zoltán

Zanza:


Mérhető sejtés
Bánóczy Zoltán - 2009.09.13. 09:18

A Google találati listák kattintási pozícióiról eddig is közszájon forgott a triviális sejtés: az előkelőbb helyezésű oldalakra több időt és figyelmet szánnak a felhasználók, illetve nagyobb aktivitásra (konverzió) bírhatók rá ezekben az esetekben.

Praktikusan a dolog annyit jelent, hogy aki egy elsőoldalas találati listában 3-4 hellyel van hátrébb, az nem csupán 3-4 hellyel van hátrébb, hanem soktíz százaléknyi minőségi forgalomnak is híján van.

Egyes piacvezető oldalak kimagasló eredményét általában ez okozza, a tökélyre fejlesztett elsőhelyesség. Ebből a pozícióból a látogató olyan bizalmi faktorral érkezik, amit a következő helyek már megközelíteni sem tudnak, abból már tizenkettő egy tucat.

 

Erről a régi sejtésről győződhet meg mindenki, ha a Longhand által importált Yoastos megoldást egy picit még tovább fejleszti úgy, hogy a User-Defined mezőben keletkező értékekre ráereszt egy olyan gruppolós filtert, ami csak a pozíciókat tartja meg (ld. Screenshot). Megijedni nem kell, a keywordök nem vesznek el, UD / Keyword cross-segmenttel lekérhetők maradnak.

 


A bejegyzés trackback címe:

https://seo.blog.hu/api/trackback/id/tr731378434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Longhand · http://longhand.hu 2009.09.14. 20:52:57

Ez jó.
Első pozíciós statra mondjuk minden bizonnyal sok pluszt dobnak a brandhez kötődő kulcsszavak, amelyek minden portál esetén a legértékesebbek érthető módon.

Bánóczy Zoltán · http://seo.blog.hu/ 2009.09.14. 20:56:22

Erről az ábráról a brand-keresések (kvázi direct traffic) éppen le vannak szűrve, ezt nem írtam, 'ntschuldigung.

Longhand · http://longhand.hu 2009.09.14. 21:09:17

úgy tényleg szép. Lefilterezed csak new visit-re mennyit "zsugorodik" a különbség?

Melyik site egyébként? :)
(najó nem kell elmondani)
süti beállítások módosítása